InstructiesBij dressuuroefeningen, maar ook bij het springen leer je om als ruiter één geheel met het paard te vormen. Om dat te kunnen moet je eerst inzicht krijgen in hoe een paard zich van nature beweegt. Een belangrijk onderdeel van mijn lessen is dus ook het goed kijken naar het paard zelf. Daarnaast besteed ik aandacht aan het nagaan van wat het paard al kan.
Voordat je het in balans rijden met een paard kunt verbeteren, moet je jezelf als ruiter ook een correcte zit aanleren. Ik werk in mijn lessen veel aan het bereiken van een ontspannen zit, want die is noodzakelijk als je wil dat het paard naar je luistert. En alleen met een paard dat gehoorzaamt kun je succesvol dressuuroefeningen doen.

Pas als de ruiter een soepele zit heeft, kan het paard hem of haar evenwichtig dragen. Alleen dan is het mogelijk om met het paard een mooie, regelmatige stijl van rijden op te bouwen. En dat is toch het einddoel van mijn rijlessen. Bij een paard met een goede manier van lopen lijkt alles vanzelf te gaan. Als je dat voor elkaar krijgt, ben je al heel ver met het in balans rijden met het paard. Tijdens mijn lessen komen verschillende dingen aan bod: leren wat een goede aanleuning is (ook heel belangrijk bij het springen), ervaring opdoen met het wisselen van rijtempo, het oefenen van wendingen, het opbouwen van zelfvertrouwen van de ruiter… Wil je weten hoe dit alles in z’n werk gaat in de praktijk, neem dan les bij mij! Ik ben ORUN-gediplomeerd en heb meer dan 10 jaar ervaring met het geven van lessen.
Alle lessen worden gegeven door middel van een headset, waardoor het voor de ruiter / amazone beter is te verstaan.